huh.. lama x tgk blog ni.. lama bz dgn babiesbusha. check emel, amek order, blogwalking, update babiesbusha.. tu le keje hari2.. x masuk masak, dan uruskan abg long n adik lagi.. itu yg terlupa dgn wujudnyer rumah kecik ni. hari ni kaki umi dah ok sket.. dah 2 ari sakit kat bahagian lutut. muda2 dah sakit lutut. start sakit ni sbb tjatuh masa abg long kecik lg. abg long tsedak ape tah. umi blari nak g kat abg long tapi tjatuh n kaki umi tlipat. since that day till today, kaki ni kejap2 sakit.
today nak share resepi yang umi buat beberapa hari lepas je sbb xde citer best nak share
- 6 keping kulit pastry jenama KAWAN
- 3 ekor ikan sardine }lecek halus dan ambil kira2 1sb kuahnya shj
- 1/2 biji bawang besar } cincang halus
- 2 keping cheesdale cheese } siat kecil2
- sedikit mozarella cheese } potong kiub kecil2
- 1-2 biji limau kasturi - ambil jusnya
- beberapa tangkai cili padi } mayang halus
- 1 biji kuning telur dicampur 1 sb susu cair untuk disapu pada puff
CARA MEMBUAT:
1. cara melipat kulit pastry tu umi belajar kat blog encik matgebu
2. lepas dah siap lipat, bakar kulit pastry dalam oven selama lebih kurang 20mins atau hingga nampak garing.
3. sementara tggu kulit pastri tu masak, boleh le sediakan intinyer. campur je semua bahan tadi. gaul rata. kalau suka masin, boleh letak garam sikit. umi tak letak garam sbb cheese tu dah cukup masin bg umi.
4. bila kulit pastry dah garing, bahagian tghnyer akan menggunung. jadi, pecahkan guna belakang sudu sampai terbentuk lubang. isi inti kat bahagian lubang tu. sapu telur pada permukaan kulit pastry, bakar lagi 15mins sampai inti tu masak dan cheese mencair.
**sedap makan panas2.. time mozarella cheese tu masih cair lagik. walla
No comments:
Post a Comment